Cloudservice voor Genshin Impact verschijnt mogelijk binnenkort

Geplaatst: 20 januari 2022 om 07:00Aangepast: 3 februari 2023 om 09:07
De cloudgamingdienst voor Genshin Impact zou mogelijk binnenkort verschijnen.

Onlangs zou deze informatie op de Wangsheng Funeral Parlor Discord zijn gelekt, zo meldt DualShockers. Het is bekend dat ontwikkelaar miHoYo de cloudservice al sinds medio vorig jaar test in thuisland China. Vooralsnog is dat alleen op iOS getest, maar de cloudservice zou uiteindelijk ook op andere platforms moeten verschijnen.

Via de cloudservice zou het mogelijk zijn op Genshin Impact op elk platform met de beste instellingen te spelen. Ook zouden spelers kunnen kiezen tussen 30 en 60 frames per seconde. De visuele effecten zouden alle details bevatten die vooralsnog alleen in de pc-versie van het spel beschikbaar zijn.

Het is niet duidelijk wanneer de cloudservice precies wordt uitgerold. Het spel verscheen in september 2020 voor PlayStation 4, pc, Android en iOS en vorig jaar voor PlayStation 5. De game is free-to-play en bevat een 'gacha-model', een variant van lootboxen waarmee spelers via onder andere echt geld personages en wapens kunnen verdienen.

De openwereldgame wordt veel vergeleken met Zelda: Breath of the Wild en bevat een diepgaand rpg-systeem en multiplayeropties met crossplay tussen alle platformen. Een Switch-versie is al geruime tijd in ontwikkeling, maar die is nog altijd niet uit. Mogelijk wordt er gewacht tot de cloudservice af is.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.