CMA bevestigt dat Nintendo Online naar ander platform komt

Geplaatst: 20 februari 2023 om 10:30Aangepast: 24 februari 2023 om 14:16
Uit documenten van de Britse concurrentiewaakhond CMA blijkt dat het Nintendo Switch Online-abonnement beschikbaar wordt op een ander platform.

Als onderdeel van het onderzoek naar de overname van Activision Blizzard door Microsoft onderzoekt de concurrentiewaakhond de hele industrie. Nintendo Online wordt echter niet meegewogen in het onderzoek, zo schrijft de CMA. "Nintendo Switch Online is uitgesloten omdat Nintendo's cloudservice erg beperkt is. Nintendo's cloudservice is alleen beschikbaar op Nintendo Switch en [bewerkt]." De bewerking duidt erop dat er een ander apparaat is waarvan Nintendo het bestaan nog niet wil onthullen. Momenteel is het abonnement namelijk enkel beschikbaar op de Switch.

Mogelijk wordt er gerefereerd naar een nieuwe console. Het bestaan van een Nintendo Switch-opvolger is nog niet door Nintendo bevestigd. Het bedrijf zou zelfs van plan zijn om de productie van het huidige model op te voeren. Vanwege aanhoudende vraag naar de hybride console en het verminderde tekort van halfgeleiders zou Nintendo van plan zijn om vanaf april de productie op te voeren. Hierdoor lijkt het onwaarschijnlijk dat de nieuwe console dit jaar al uitkomt.

Er zijn wereldwijd 122,5 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. Daarmee is het de meest succesvolle thuisconsole van Nintendo. Van de draagbare Nintendo DS zijn er 154.02 miljoen exemplaren verkocht. Sony blijft koploper met 155 miljoen verkochte PlayStation 2-consoles.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.