Control 2 gaat gewoon door, ondanks massavertrek bij Annapurna Interactive

Geplaatst: 3 dagen geleden om 11:00Aangepast: 3 dagen geleden om 11:47
Vrijdag bleek dat het voltallige personeel van Annapurna Interactive zijn ontslag heeft ingediend en met de noorderzon vertrekt. De ontwikkelaar van onder andere Outer Wilds en Stray komt daarmee in een lastig parket. Maar niet Control 2, dat in ontwikkeling is.

Volgens Annapurna, dat ook een filmhuis is, is het niet over en uit voor alle projecten. Het zegt dat Annapurna Pictures financieel bijdraagt aan de creatie van Control 2, de opvolger van de populaire metroidvania die door Remedy Entertainment werd gemaakt.

Ook werkt het aan een tv- en film-adaptatie van Alan Wake. Remedy postte op X: “We krijgen veel berichtjes over het nieuws rondom Annapurna (spijtig om te zien wat daar gebeurt) Interactive. Bedankt dat jullie om ons geven! Remedy’s deal voor Control 2, inclusief Alan Wake en Control AV-rechten, zijn met Annapurna Pictures en we geven Control 2 zelf uit.”

Dat is een opluchting voor mensen die op deze productie zitten te wachten. Wel is het de vraag wat er nu met de 25 opgestapte Annapurna Interactive-personeelsleden gaat gebeuren. Komen zij met hun eigen label? Dat zal tijd nodig hebben.

View post on X

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.