De 3 nieuwe Xbox Series-consoles doen toch iets anders: stroom

Geplaatst: Vandaag om 15:14
Gisteren schreven we over die nieuwe Xbox Series-consoles en lieten we weten dat er niet veel anders is. Dat klopt wel, maar ook weer niet. De nieuwe modellen blijken minder stroom te gebruiken en dus beter te zijn voor je energierekening.

YouTuber Austin Evans deed de ontdekking. De prestaties zijn hetzelfde, maar dankzij een nieuwe chip die niet 7nm maar 6nm is, zou er minder energie worden verbruikt. De nieuwe Series X zonder diskdrive zou zelf twee keer zo weinig stroom gebruiken als het geen games draait. De variant met diskdrive verbruikt iets meer: 156 Watt als je gamet, terwijl dat vroeger 151 Watt was. De koeling is ook veranderd en weegt 100 gram lichter. 

Watch on YouTube

Het zal je maandelijks geen tientallen euro’s schelen op je energierekening, maar het is wel positief dat er in ieder geval een vernieuwing is op deze.. vernieuwde consoles.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.