'De economie is er niet naar om prijs van Xbox-consoles te verhogen'

Geplaatst: 16 september 2022 om 11:26Aangepast: 22 augustus om 08:49
Volgens Xbox-hoofd Phil Spencer is het in het huidige economische klimaat niet logisch om de prijs van Xbox-consoles te verhogen.

Dat meldt hij in een interview met CNBC. "Ik kan met zekerheid zeggen dat we op dit moment geen plannen hebben om de prijzen van onze consoles te verhogen. In een onzekere tijd waarin onze klanten economisch uitgedaagd worden, is het volgens ons niet de juiste zet om de prijs omhoog te gooien."

Spencer reageert daarmee indirect op de prijsverhoging van de PlayStation 5 in diverse markten, waaronder Europa. De prijs van de PS5 ging in augustus met 50 euro omhoog vanwegen aanhoudende inflatie en ongunstige wisselkoersen.

Spencer sluit niet uit dat Xbox ooit volgt. "We evalueren altijd onze zaken. Ik kan dus nooit zeggen dat we iets nooit aan doen. Maar als we op dit moment naar onze consoles kijken - de Series X en Series S - vinden we de waarde die we bieden enorm belangrijk. We vinden het geweldig hoe we de Series S, onze goedkopere console, kunnen neerzetten. Meer dan de helft van nieuwe spelers die we aanspreken komen binnen via de Series S."

Gisteren werd aangekondigd dat de Britse waakhond van concurrentiestrijd de overname van Activision Blizzard door Microsoft verder gaat onderzoeken voordat het toestemming geeft. Spencer gaf in het CNBC-interview aan dat hij toekomstige aankopen van bedrijven niet gaat uitstellen vanwege dit onderzoek. "Dit is zo'n competitieve markt dat we niets kunnen pauzeren. Tencent is het grootste gamebedrijf ter wereld en zij blijven flink investeren in games en gamemakers. Sony is groter dan wij en zij blijven ook investeren."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.