De GTA-trilogie is meer dan 30 miljoen keer gedownload via Netflix

Geplaatst: 17 juni om 21:31Aangepast: 18 juni om 09:02
Welkom bij de Nachtwacht van 18 juni! Hoewel de dag veel nieuws belooft vanwege de geplande Nintendo Direct, is het moment van de vingerknipgeluidjes en slechte dubs nog niet aangebroken. Vanmiddag mogen we genieten van de Direct, maar eerst duiken we de Nachtwacht in, met daarin nieuws over GTA, Baldur's Gate 3, Dragon Age en meer!

De GTA-trilogie is meer dan 30 miljoen keer gedownload via Netflix

Netflix' grote experiment om ook games beschikbaar te stellen werpt z'n vruchten af: de Grand Theft Auto-trilogie, die op de service te downloaden is, is maar liefst 30 miljoen keer gedownload.

De trilogie beslaat Grand Theft Auto 3, Vice City en San Andreas. Het is onderling wel duidelijk welke game de favoriet is: GTA 3 is 3,3 miljoen keer gedownload, Vice City 6,5 miljoen keer en San Andreas zo'n 20,5 miljoen keer. 

Dat is best bijzonder, want het gaat om het pakket Grand Theft Auto: The Trilogy, die vrijwel in iedere review op meer kritiek dan lof kon rekenen. Zo kreeg de trilogie een 35 van onze eigen Dwayne: "Wat een glorieuze viering van drie toonaangevende openwereldgames had moeten zijn, is uitgedraaid op een grote teleurstelling die absoluut niet de ‘definitieve’ manier is waarop je de spellen zou moeten beleven. Begrijp me niet verkeerd, de games zelf blijven geweldig, maar de geüpdatete (camera-) besturing en enkele grafische updates boksen bij lange na niet tegenop tegen alle missende content en de talrijke grafische missers die deze collectie maakt. Daardoor voelt Grand Theft Auto: The Trilogy – The (So Called) Definitive Edition aan als een luie cash grab, waarvoor Rockstar Games zich zou moet schamen."

Kennelijk wordt GTA: The Trilogy beter ontvangen door spelers die het 'gratis' via Netflix kunnen downloaden, of waren ze in ieder geval nieuwsgierig genoeg om de games te downloaden. 

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.