Dead Cells-ontwerper brengt nieuwe roguelike Tenjutsu

Geplaatst: 10 juni om 15:10Aangepast: 10 juni om 15:10
Tenjutsu, een nieuwe roguelike van Dead Cells-ontwerper Sébastien Benard, brengt brute pixel art-actie in een yakuza-jasje.

De game werd vannacht onthuld tijdens de Devolver Digital Direct. De trailer bevat naast een animatiestukje ook gameplay van Tenjutsu. Check de trailer hieronder:

Watch on YouTube

In Tenjutsu kruip je in de huid van een afvallige yakuza die breekt met haar voormalige bondgenoten. Het misdaadsyndicaat heeft Secret Garden City in zijn greep en het is aan de speler om de stad te bevrijden. Dat doe je in opwindende pixel art-gevechten waarin snelheid en flowstate vooropstaan. Onderweg verzamel je allerlei wapens, upgrades en gevechtstechnieken waarmee je je eigen stijl kunt maken.

Tenjutsu komt in ieder geval uit voor pc, maar heeft nog geen releasedatum.

Tijdens de Devolver Digital Direct werden in totaal zes games getoond, waaronder een gratis uitbreiding voor Cult of the Lamb en de realityshow management sim The Crush House. De trailers zijn zoals altijd aan elkaar geplakt door middel van een grappig, overkoepelend verhaal. Dit jaar zit er ook een vrij creepy, stalker-achtig randje om het narratief heen. Check de presentatie hieronder:

Watch on YouTube
Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.