Destiny had exclusief voor Xbox kunnen zijn

Geplaatst: 1 september om 14:20
Een interessant feitje: Microsoft kreeg ooit de kans de eerste Destiny exclusief op Xbox uit te brengen.

Phil Spencer hield een uitgebreid praatje op PAX West, waar hij over zijn persoonlijke reis binnen de game-industrie praatte. Op een gegeven moment onthult hij een interessant feitje: Bungie pitchte ooit de eerste Destiny aan Xbox, waardoor laatstgenoemde bedrijf de kans had de game exclusief te binden aan het Xbox-platform.

We weten dat Microsoft er voor koos dit niet te doen, en uiteindelijk ging Bungie met Activision in zee om Destiny uit te brengen. Tegenwoordig is de ontwikkelaar zelfs onderdeel van Sony Interactive Entertainment, al mogen de games van het bedrijf ook nog gewoon op andere platforms buiten de PlayStation uitkomen.

Hoe dan ook is het interessant om te denken over hoe anders bepaalde facetten van de game-industrie er uit hadden gezien als er andere keuzes waren gemaakt. Spencer liet ook weten dat Microsoft diverse andere exclusiviteitsdeals heeft afgeslagen, zoals Genshin Impact en Grand Theft Auto 3. Dat was echter al bekend. Het complete gesprek met Spencer kan hieronder worden bekeken.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.