Digitale vandalen richten zich op wiki-pagina Silent Hill 2 om hoge scores

Geplaatst: Vandaag om 14:03
Poh zeg, dat is me een partijtje kleinzerig. Digitale vandalen hebben het blijkbaar op de Wikipedia-pagina van de Silent Hill 2-remake voorzien, omdat de game hoge cijfers kreeg...

De remake van Bloober Team gooit hoge ogen bij critici. Op Metacritic staat de game op dit moment op een mooie 87 gemiddeld. Sommige 'gamers' konden die hoge scores blijkbaar niet aanzien en gingen de Wikipedia-pagina van de remake te lijf.

De scores van de game werden op de wiki steeds naar beneden gezet naar nullen en enen, met een Metacritic-gemiddelde van 27. Klopt natuurlijk geen snars van, maar op Wikipedia kan iedereen schrijven wat ie wil. Totdat het door een oplettende editor weer aangepast wordt, natuurlijk. De pagina heeft nu een beschermde status gekregen van Wikipedia, waardoor het minder makkelijk aangepast kan worden.

Waar die 'gamers' dan precies boos om waren? Tja, dat blijft een beetje gissen. In sommige ongure kringen is de Silent Hill 2-remake het nieuwste mikpunt geworden van anti-woke-sentimenten. Blijkbaar omdat de vrouwelijke personages te lelijk zijn gemaakt, of zoiets. Ook zijn sommige gamers boos dat de klassieker überhaupt een remake heeft gekregen.

De remake van Silent Hill 2 komt morgen, 8 oktober, uit op PlayStation 5 en pc.

View post on X

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.