Dit is de ‘meest complete’ Final Fantasy volgens maker Sakaguchi

Geplaatst: 30 augustus om 14:30
De maker van Final Fantasy heeft een boekje opengedaan over welk deel in deze gigantische reeks nu het meest compleet is. Het is niet Final Fantasy 7, maar een andere game.

Tegen Inverse zegt meneer Sakaguchi dat hij meent dat die eer aan Final Fantasy 6 toebehoort. Een opvallend antwoord. Het is de laatste 2D Final Fantasy die werd gemaakt. Het was het jaar 1994 en daarna kwam het volgens de fans wereldveranderende Final Fantasy 7, dat nog steeds meer als een blauwdruk geldt voor de franchise nu. Zeker vergeleken met het veel plattere (maar ook enorm geliefde) Final Fantasy 6. 

Final Fantasy 6

“Ik denk dat Final Fantasy 6 het meest in de buurt komt als het om de meest complete FF-game gaat. Hij springt eruit vergeleken bij de andere games, vooral omdat het de laatste Final Fantasy was die pixel-art in al zijn visuele expressie inzet. Final Fantasy 6 is verantwoordelijk voor de steampunk-invloeden in de franchise en zorgde dat we een beetje uit die Middeleeuwse taferelen vertrokken. Een frisse wind. 

En ja, nu hij het toch over die FF 6 heeft: is dat niet een hint dat die veelgevraagde remake er komt van nummer 6, zoals die wel van FF7 bestaat? Als die al komt, dan is dat volgens de director van die game (Yoshinori Kitase) pas in twintig jaar klaar. Eerst maar eens 7 afronden dus.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.