Dit zag je allemaal voorbijkomen tijdens Disney D23 2024

Geplaatst: 11 augustus om 12:31Aangepast: 11 augustus om 18:40
Disney D23 2024 is dit weekend in volle gang, dus je hebt al de nodige nieuwtjes op PU.nl voorbij zien komen. Uiteraard gebeurt er veel meer tijdens D23 en met dit artikel ben je helemaal op de hoogte van alles wat het event qua films, series en games in petto heeft.

Voordat we losbarsten: wist je dat D23 de officiële fanclub is van The Walt Disney Company? Het clubje werd alweer in 2009 opgericht en heeft zijn naam te danken aan het jaartal 1923. In dat jaar werd het bedrijf namelijk uit de grond gestampt door Walt Disney himself! Elke twee jaar organiseert D23 een eigen event met keiveel aankondigingen over films, series, games, pretparken en nog veel meer!

Een eerste trailer voor het nieuwe Marvel-seizoen in Fortnite

Doctor Doom valt de wereld van Fortnite binnen in het komende seizoen van de battle royale-game. Absolute Doom is de titel van Fortnite Chapter 5 Season 4 en het draait helemaal om de superhelden en schurken van Marvel. Verwacht allerlei beloningen, personages en outfits in Marvel-stijl. Check hier het volledige nieuwtje op PU.nl.

View post on X

Avatar 3 heeft eindelijk een officiële titel

Na Avatar: Way of Water is het weer effe afkicken geblazen van James Camerons fantasy-universum, maar gelukkig heeft het volgende deel alweer een releasedatum en een officiële titel! Avatar: Fire and Ash verschijnt op 19 december 2025. Een dikke vette blockbuster dus tijdens de feestdagen van volgend jaar.  Check hier het volledige nieuwtje op PU.nl.

Trailer voor Agatha All Along

Voor iedereen die WandVision überhaupt nog op het netvlies heeft staan: de schurk van die serie, de heks Agatha (Katherine Hahn), krijgt een eigen avontuur. Agatha All Along beleeft op 18 september zijn première op Disney+. De eerste twee afleveringen verschijnen samen, waarna er elke week een nieuwe op de streamingsdienst komt te staan. Check hier het volledige nieuwtje op PU.nl.

Watch on YouTube

Live-action Stitch laat zich zien

Er komt dus een live-action film van Lilo en Stitch, reden voor Disney om een piepkleine teaser te laten zien. Inhoudelijk blijft alles over de film geheim, behalve de look van Stitch. De schattige alien wordt met behulp van CGI tot leven gewekt en dat ziet er zo uit:

Watch on YouTube

Een nieuwe trailer van Mufasa: The Lion King

Ook Mufasa: The Lion King liet zich zien met een gloednieuwe trailer, waarin de vriendschap tussen Mufasa en zijn broer Scar in de spotlight staat. De Lion King-prequel behandelt de jeugd en opkomst van Simba’s vader, dus het geen verrassing dat de Leeuwenkoning en zijn kwaadaardige broer het nog iets gezelliger hebben dan in de originele film. Mufasa: The Lion King zie je vanaf 20 december in de bioscoop. Check hier het volledige nieuwtje op PU.nl.

Watch on YouTube

Daredevil: Born Again heeft een releasedatum

Daredevil keert, na gastrollen in Spider-Man: No Way Home en She-Hulk, in vol ornaat terug met zijn eigen serie op Disney+. Daredevil: Born Again brengt hoofdrolspelers Charlie Cox, Vincent D’Onofrio en Jon Bernthal terug als respectievelijk Matt Murdock, Wilson Fisk (Kingpin) en Frank Castle (Punisher).

View post on X

De drie heren betraden dan ook het podium tijdens D23, waar beelden werden getoond en ook een releaseperiode bekend werd gemaakt. Daredevil: Born Again maakt in maart volgend jaar zijn opwachting op Disney+. Een tweede seizoen is al bevestigd en daar wil Marvel Studios volgens Kevin Feige snel mee aan de slag.

Ironheart achter gesloten deuren getoond

Black Panther-regisseur Ryan Coogler kwam het podium op om beelden te laten zien van Ironheart. De nieuwe serie voor Disney+ draait om Riri Williams, die geïntroduceerd werd in Black Panther: Wakanda Forever. De heldin in een Iron Man-achtig pak lijkt de zoveelste tiener in het MCU te zijn die in de toekomst deel uit gaat maken van een Young Avengers-team, maar voor het zover is moet Riri natuurlijk wel een solo-avontuur beleefd hebben. De schurk in Ironheart wordt in ieder geval gespeeld door Anthony Richards (Hamilton). De serie moet ergens volgend jaar verschijnen op Disney+.

View post on X

Aandacht voor tweede seizoen Andor en The Mandalorian & Grogu

De geliefde Star Wars-serie Andor krijgt een tweede seizoen, dus hoofdrolspeler Diego Luna kwam opdraven om beelden van de opnames te tonen. Die duiden in ieder geval op de terugkeer van de droid K-2SO (Alan Turdyk) en schurk Orson Krennic (Ben Mendelsohn). Zij voegen zich bij Cassian Andor (Luna), die ergens volgend jaar in zijn nieuwe seizoen moet schitteren.

View post on X

Er is nog nauwelijks iets bekend over The Mandalorian and Grogu, de eerste bioscoopfilm rond het bekende duo uit The Mandalorian op Disney +. Opnames voor de film, die de terugkeer van Star Wars naar het witte doek markeert, zijn nog maar net begonnen. Toch lieten regisseur Jon Favreau en scenarist Dave Filoni de eerste beelden zien, die onder meer Grogu in een volledig Mandalorian-harnas, AT-AT’s en een op Hoth lijkende planeet laten zien. Op 22 mei 2026 moet The Mandalorian & Grogu in de Amerikaanse bioscopen draaien. Of die datum ook voor Europa geldt, is niet bekend.

View post on X

Eerste trailer voor Star Wars: Skeleton Crew

Komende winter gaat de Star Wars-spin-off Skeleton Crew in première op Disney+ en dit weekend verscheen de eerste trailer tijdens D23. In de serie, die zich enkele jaren na Return of the Jedi afspeelt, maken we kennis met de jonge hoofdrolspelers Wim, Fern, KB en Neel, die dromen van avonturen en daar uiteindelijk ook in verzeild raken. Daarbij komen ze de mysterieuze Jedi Jod Na Nawood tegen, gespeeld door Jude Law. Vanaf 3 december is de serie te zien op Disney +. Check hier het volledige nieuwtje op PU.nl.

Watch on YouTube

Pixar komt met nieuws over Toy Story 5, Moana 2 en Incredibles 3

In 2026 viert Toy Story zijn dertigste verjaardag, reden voor Pixar om de vijfde film rond de levende speelgoedjes in dat jaar uit te brengen. Bezoekers kregen een allereerste teaser te zien, maar hoorden ook dat Toy Story 5 een wel heel actueel onderwerp behandelt. Woody, Buzz en hun vrienden moet het namelijk opnemen tegen… elektronica! Want ja, hoe relevant is speelgoed nog in een tijd van YouTube-filmpjes kijken op de iPad? Check hier het volledige Toy Story 5-nieuwtje op PU.nl.

View post on X

Naast het speelgoed keert ook de superheldenfamilie van The Incredibles terug naar de bioscopen. The Incredibles 3 is in productie bij Pixar, zo werd bekend, maar verder werd er eigenlijk niets over bekendgemaakt. Brad Bird, verantwoordelijk voor de eerste twee steengoede delen, keert in ieder geval terug.

View post on X

Moana 2 is het eerstvolgende Pixar Project dat je in de bioscoop tegenkomt en er werd dan ook een gloednieuwe trailer geshowd tijdens D23. Na een welkomstwoord van opperchief Bob Iger trapte Moana 2 het spits af. In de film slaat het titelpersonage (Auli’i Cravalho) wederom de handen ineen met de Hawaiiaanse god Maui (Dwayne “The Rock” Johnson), om een stormachtige dreiging af te wenden. Moana 2 zie je vanaf 27 november in de bioscoop.

Watch on YouTube

Beelden van nieuwe Tron-film getoond

Er komt een nieuwe Tron-film aan en die werd achter gesloten deuren getoond. Tron Ares, zoals de film heet, verschijnt volgend jaar en heeft hoofdrollen voor Jared Leto en Jeff Bridges. Nine Inch Nails verzorgt de soundtrack van Tron Ares en lost daarmee Daft Punk af, die de muziek van voorloper Tron Legacy maakte. Check hier het volledige nieuwtje op PU.nl.

View post on X

Beelden getoond van nieuwe Marvel-animatieseries

Tijdens het Marvel Animation-panel op D23 werd allerlei nieuws gedeeld over de animatieseries die Marvel ontwikkelt voor Disney+. Zo werd bekend dat het derde seizoen van What If? tevens het laatste seizoen van de reeks is. De serie die alternatieve scenario’s van bestaande MCU-verhalen vertelt, brengt in het derde seizoen onder meer een Avengers-team waar Sam Wilson (Anthony Mackie), Monica Rambeau (Teyonah PArris) en Moon Knight (Oscar Isaac) plaatsnemen.

View post on X

Het tweede seizoen van X-Men ’97 is ook onderweg en daar werden hele korte beelden van getoond. Daaruit wordt duidelijk dat het mutantenteam kostuums draagt uit het tijdperk waarin striptekenaar Grant Morrison de X-Men comics verzorgde.

View post on X

Your Friendly Neighborhood Spider-Man voegt een gloednieuwe Spider-iteratie toe aan het Marvel-universum. In deze gloednieuwe animatieserie, die helemaal losstaat van de Tom Holland-films in het MCU, is niemand minder dan superschurk Norman Osborn de mentor van Peter Parker. Dat voegt uiteraard een leuke dynamiek toe aan de nieuwe Spidey-animatieserie, waarin Peter in ieder geval nog op school zit. De serie heeft ook een rol voor Doctor Strange, die het op zal nemen tegen een Symbiote die veel op Venom lijkt.

View post on X

Eyes of Wakanda, een nieuwe animatieserie over Black Panther, introduceert een totaal andere superhelden waar we nog heel weinig van hebben gezien in het MCU De serie brengt je namelijk naar K’un Lun, de thuisbasis van Iron Fist. De serie heeft vier afleveringen en duikt bovendien in de geschiedenis van Wakanda, waar de Black Panther als beschermer over waakt.

View post on X
Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.