Double Fine werkt niet aan Psychonauts 3

Geplaatst: 29 juli om 14:00
Hoeveel we ook van Psychonauts 2 hielden, we moeten ermee leven: de kans dat er een derde deel komt, is op dit moment vrij klein.

Dat blijkt uit een nieuwe, extra aflevering van PsychOdyssey, de ongelooflijk uitgebreide en boeiende documentaire die tijdens de ontwikkeling van Psychonauts 2 werd gemaakt. Vandaag is daar onverwachts een epiloog van verschenen.

Iedereen die de lange documentaire heeft gezien (aanradertje, trouwens!), zal niet verbaasd zijn dat er op dit moment niet aan Psychonauts 2 wordt gewerkt. De ontwikkeling van zo'n grote game was ontzettend moeizaam voor het redelijk kleine team van Double Fine. Tijdens het proces verlieten meerdere werknemers het bedrijf, en in de epiloog wordt openhartig over dreigende burn-outs gesproken.

Volgens studiohoofd Tim Schafer werkt Double Fine nu aan meerdere kleine games, in plaats van aan één groot project. "In de twee jaar sinds Psychonauts 2 is gereleased, zijn we meer games begonnen. Gloednieuwe games. Een paar nieuwe projectleiders. Onze nieuwe games zijn een test van dit nieuwe ding dat we proberen: wat voor game zou nooit worden aangenomen door een uitgever?" Double Fine werd in 2019 overgenomen door Microsoft.

Volgens Schafer heeft de studio een unieke positie binnen Xbox Games Studios. "We zijn het team dat de vreemdste games op Game Pass maakt, de meest verrassende, de meest creatieve, de meest unieke games." Waar Double Fine op dit moment allemaal aan werkt, is niet bekend.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.