'Dragon Age 4 komt alleen op nieuwe consoles en pc uit'

Geplaatst: 15 oktober 2021 om 07:27Aangepast: 2 februari 2023 om 13:38
Dragon Age 4 zou alleen op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc uitkomen.

Dat claimt VentureBeat-journalist Jeff Grubb in een nieuw artikel. Volgens hem komen er geen versies van de game uit op PlayStation 4 en Xbox One, in tegenstelling tot veel andere games die nu en in de nabije toekomst uitkomen.

Grubb laat weten dat hij dit niet alleen concludeert uit informatie op het LinkedIn-profiel van een lead player designer, maar dat hij ook van bronnen heeft vernomen dat dit het geval is.

Uitgever Electronic Arts geeft de meeste nieuwe games nog wel uit op zowel de vorige als de huidige generatie consoles, waaronder het aankomende Battlefield 2042. Volgens Grubb komt dit omdat hoe langer de nieuwe consoles uit zijn, hoe meer problemen het oplevert om de oude consoles te ondersteunen in verband met de tragere CPU's en GPU's. 

Ook verwacht hij dat de PlayStation 5 en Xbox Series X en S een aanzienlijke hoeveelheid eigenaren hebben wanneer Dragon Age 4 uitkomt. Wanneer dat precies is, is niet bekend. Deze zomer meldde Grubb nog te hebben gehoord dat de game ergens in 2023 uitkomt.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.