Dutch Game Garden stopt: Boegbeeld van Nederlandse game-industrie verdwijnt

Geplaatst: 6 september om 11:27
De Dutch Game Garden stopt ermee. De plek waar Nederlandse gamemakers terechtkonden om hun droom waar te maken en om te leren van andere ontwikkelaars sluit haar deuren. En daarmee een grote vertegenwoordiger van de Nederlandse gamesindustrie.

Het einde van een tijdperk en een volgende game-initiatief dat stopt nadat Paladin Studios, Ronimo Games en gamewinkel Game Mania de afgelopen tijd ook hun deuren moesten sluiten, net als vele internationale studio’s met hen. De Dutch Game Garden was 17 jaar lang een incubator voor diverse Nederlandse games. Vanaf 1 januari 2025 stopt dat. Door veranderingen in de subsidies kan de begroting niet worden rondgemaakt.

Het schrijft: “Sinds de oprichting in 2008 heeft Dutch Game Garden zich ontwikkeld tot een belangrijke pijler voor de Nederlandse gamesindustrie. De organisatie heeft een cruciale rol gespeeld in de groei en ontwikkeling van talloze start-ups en gevestigde gamebedrijven. In de afgelopen jaren zijn er maar liefst 130 bedrijven geholpen via het incubatieprogramma en meer dan 150 bedrijven hebben een fysieke plek gehad in het Dutch Game Garden cluster, waardoor zij hun creatieve ideeën konden realiseren.”

Vaarwel Dutch Game Garden

Abbey Games is een bekende naam uit de Dutch Game Garden, maar ook Tover en Studio Deloryan zijn voorbeelden. Al kennen veel mensen de organisatie misschien vooral van INDIGO, de showcase waar gamestudenten en gameontwikkelaars konden laten zien wat ze in huis hebben. De hele Nederlandse gameindustrie kwam hierbij samen, net als bij veel andere evenementen die in deze Nederlandse gametuin werden georganiseerd.

De netwerklunches zijn een bekend terugkerend event waardoor veel goede game-ideeën en game-carrières zijn gestart. De komende maanden gaan die nog door, maar vanaf 2025 verdwijnt dit icoon. Bedankt voor al het moois dat je ons hebt geboden, Dutch Game Garden. We hebben er volop van genoten.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.