EA hekelt directeurs en managers die giftig werkgedrag toestaan

Geplaatst: 24 februari 2022 om 12:17Aangepast: 2 februari 2023 om 09:16
Laura Miele, chief operating officer bij Electronic Arts, vindt dat directeurs en managers die giftig werkgedrag toelaten binnen de bedrijven waar ze werkzaam zijn moeten vertrekken of ontslagen moeten worden.

Dat liet ze weten tijdens een speech op Dice 2022, beschreven op IGN. "Laten we eerlijk zijn: er zijn een aantal pijnlijke koppen in het nieuws verschenen. Er zijn verhalen van nalatigheid en rechtszaken, afkomstig van leiders die niet konden voldoen aan de standaard die we verwachten."

Miele vervolgt: "Vrouwen worden lastiggevallen, gepest, gemarginaliseerd, tegengehouden in hun carrière en minder betaald. Dit zijn echte verhalen en echte mensen en dit gebeurt binnen bedrijven in onze industrie. We hebben op z'n minst eerlijke en veilige werkomgevingen nodig."

Miele noemde geen specifieke namen. De afgelopen jaren liggen onder andere Ubisoft en Activision Blizzard onder vuur voor giftig werkgedrag en ongelijke behandeling van vrouwelijke werknemers. Wat Miele betreft worden bazen vaker en duidelijker verantwoordelijk gehouden voor wat er gebeurt op de werkvloer.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.