EA: staking heeft geen impact op de korte termijn

Geplaatst: 31 juli om 13:57
Ook bij EA maken ze zich nog niet zo'n zorgen over de stakingen van stemacteurs.

Dat vertelt ceo Andrew Wilson tijdens een meeting met investeerders (via IGN). Veel stemacteurs hebben hun werk neergelegd, omdat ze beter beschermd willen worden tegen de opkomst van AI in de game-industrie. Op de korte termijn gaat EA daar niets van merken, claimt Wilson.

"Wij verwachten geen enkele problemen op de korte termijn voor de games die we nu in ontwikkeling hebben en de liveservices die we op dit moment runnen. Dat gezegd hebbende, zijn wij vastberaden om te blijven onderhandelen in goed vertrouwen en hopen we dat de partijen de problemen snel kunnen oplossen aan de onderhandelingstafel", laat hij weten.

Wilson wijst erop dat de staking alleen invloed heeft op games die na september 2023 in ontwikkeling zijn gegaan, een kanttekening die we eerder al uitlichtten op PU.nl. Overigens is het sowieso niet zo gek dat EA niet bang is, want voor de grootste melkkoeien heeft het bedrijf nauwelijks stemacteurs nodig. Denk dan aan Madden NFL 25, EA Sports FC 25, NHL 25 en ga zo maar door.

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.