FromSoftware-directeur ziet Elden Ring nog niet als zijn "ideale fantasie-rpg"

Geplaatst: 16 juni om 22:19Aangepast: 16 juni om 22:19
Elden Ring mag dan wel een van de meest bejubelde fantasie-rpg's aller tijden zijn, toch is de directeur van ontwikkelaar FromSoftware uit op meer. "Elden Ring is het nog niet helemaal, maar het komt wel dichtbij."

Dat zegt Hidetaka Miyazaki, die ook de Dark Souls-franchise heeft bedacht, in een interview met PC Gamer. In het interview sprak hij onder meer over zijn passie voor tabletop-rpg's uit de jaren 80, zoals Dungeons and Dragons, waaruit hij inspiratie putte voor Elden Ring. "Dat zijn gewoon mijn persoonlijke voorkeuren wanneer het aankomt op rollenspellen en het ontdekken van fantasiewerelden", zegt hij. "Je zult mijn persoonlijke eigenaardigheden ook terugzien in Elden Ring."

Volgens de Japanner is zijn voorliefde voor tabletop-rpg's vooral terug te zien in de wereldmap van Elden Ring. Toch zegt hij dat hij nog steeds op ontdekkingstocht is om zijn ideale fantasie-rpg tot werkelijkheid te maken. "Maar Elden Ring komt wel dichtbij."

Natuurlijk vroeg de interviewer van PC Gamer door wat voor ingrediënt Elden Ring in de mix miste, maar daar wilde Miyazaki niet op ingaan. "Dat is moeilijk te zeggen zonder mijn volgende idee of onze volgende games te verklappen", zegt hij. Maar volgens Miyazaki is Elden Ring voor een deel al verpest voor hem, omdat hij natuurlijk al weet wat er gaat gebeuren. "Ik zou het leuk vinden als iemand anders de ideale fantasie-rpg maakt",grapt hij.

Elden Ring werd in 2022 uitgebracht op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. George R. R. Martin, bekend van zijn boekenreeks A Song of Ice and Fire (oftewel Game of Thrones), schreef mee aan het spel. Samuel beoordeelde het spel destijds met een 90 en stelde dat de game "het zevende stukje bewijs is dat werkelijk niemand baasgevechten en epiek zo goed doet als Hidetaka Miyazaki".

Een uitbreiding voor Elden Ring genaamd Shadow of the Erdtree wordt op 21 juni uitgebracht.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.