Electronicaduo Autechre maakte bijna de Metroid Prime-soundtrack

Geplaatst: 9 augustus 2022 om 11:00Aangepast: 2 februari 2023 om 16:02
Het Britse electronicaduo Autechre was bijna verantwoordelijk voor de soundtrack van de eerste Metroid Prime.

Het duo, bestaande uit Rob Brown en Sean Booth, verscheen in de credits van de in 2002 uitgekomen GameCube-game, maar hun betrokkenheid bij de game was tot voor kort onduidelijk.

In een recente vragensessie op Twitch onthulde Booth - ondanks een schijnbaar getekende NDA - dat Autechre in eerste instantie de soundtrack van Metroid Prime zou maken. Uiteindelijk besloot Nintendo echter voor Kenji Yamamoto, de gebruikelijke componist voor Metroid-games, te gaan.

"In feite werden we (door Retro Studios) gevraagd om de soundtrack te doen. We ontmoetten ze in Austin. Ze hadden er echt zin in en wij ook, want het is fucking Metroid... de beste game ooit. En toen ketste het bij Nintendo op een of andere manier af. Ze wilden dat hun eigen man het zou doen, dus daar bleef het bij."

Fans van het legendarische electronicaduo merkten al langer op dat de muziek in Metroid Prime wat weghad van Autechre. Booth claimt niet te weten of de huidige soundtrack van de game op een of andere manier geïnspireerd is op materiaal van de band.

Retro Studios werkt al geruime tijd aan Metroid Prime 4. Ondertussen is vorig jaar de 2D-game Metroid Dread uitgekomen. Er gaan al geruime tijd geruchten dat er een remake of remaster van de eerste Metroid Prime in de maak is, maar Nintendo heeft vooralsnog niets officieel bevestigd.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.