'Er gaat weer een Xbox-exclusive naar PlayStation, reveal volgende week'

Geplaatst: 15 augustus om 13:08
Je kon er natuurlijk vergif op innemen dat het niet zo blijven bij het kwartet Xbox-games dat inmiddels op andere platforms is verschenen. Volgens geruchten wordt er volgende week weer een overstap aangekondigd.

Iedereen zal het ondertussen weten: de term 'Xbox-exclusive' is sinds dit jaar wat verwaterd. De games Grounded, Pentiment, Sea of Thieves en Hi-Fi Rush zijn inmiddels op PlayStation en/of Switch verschenen. Volgens Microsoft was dat een soort test, maar de kans is volgens geruchten al lange tijd groot dat er meer games zullen volgen.

Mogelijk hoeven we niet al te lang meer te wachten op de volgende aankondiging. Volgens de doorgaans betrouwbare insider Shinobi komt er volgende week al nieuws. Dan is niet geheel toevallig ook de Gamescom in Duitsland.

Iemand vroeg Shinobi op het ResetEra-forum wanneer de volgende Xbox-exclusive voor PlayStation zou worden aangekondigd. "Wat doe je volgende week?", was zijn antwoord. Volgens hem wordt er minstens één grote titel onthuld.

We hebben geen idee om welk spel het dan gaat, maar de keuze is natuurlijk reuze. Gears, Halo, Killer Instinct, Blinx the Time Sweeper? Insider eXtas1s plaatste op social media een GIF met 'Feliz Cinco de Mayo' erin, wat dan weer zou aangeven dat het om Forza Horizon 5 gaat. Die racegame speelt zich namelijk in Mexico af. Insider Gaming meldt dat ze ook soortgelijke berichten over Forza Horizon 5 hebben gehoord, al kunnen ze nog niets bevestigen.

Jez Corden van Windows Central had er ook nog wat over te zeggen. Hij zegt ook gehoord te hebben dat er volgende week een Xbox-exclusive voor PlayStation wordt aangekondigd, maar volgens zijn bronnen gaat het dan juist weer niet om Forza Horizon 5.

Het wordt in ieder geval goed opletten geblazen tijdens Gamescom Opening Night Live. De show is komende dinsdag om 20:00 uur Nederlandse tijd. Wist je trouwens dat de Power Unlimited-crew dinsdag en woensdag de hele dag op Twitch streamt rond Gamescom? Hier lees je alles over onze plannen.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.