Er verschijnen beelden online van de geheimzinnige Nintendo-playtest

Geplaatst: Vandaag om 12:45
Nintendo houdt momenteel een geheimzinnige online test, waarvan deelnemende spelers niets mogen delen. Toch verschijnen er al beelden online, die uitwijzen dat het lijkt te gaan om een Minecraft- en Roblox-achtige mmo-ervaring.

Zo'n twee weken geleden begon het hele verhaal, toen Nintendo bekendmaakte dat een zeer beperkt aantal spelers deel kon nemen aan de 'Playtest Program'. Bij deelname moesten spelers een geheimhoudingsverklaring tekenen - de hele playtest is dus in mysterie gehuld. Toch verschenen er al geruchten dat het om een mmo-achtige ervaring lijkt te gaan.

Inmiddels zijn er beelden van de test verschenen, omdat spelers het tóch zijn gaan streamen - wordt duidelijk op onder andere VGC en ResetEra. Nintendo wist vrij snel een stokje te steken voor die streams, maar de beelden van die streams worden nu op social media opnieuw gedeeld. In deze clip zien we iemand door de blokkenwereld vliegen, met een iconische Mario-pijp en een muntje op hun rug. In een andere clip zien we iemand de wereld verbouwen door een rotsblok te verplaatsen met een teleporter.

Nintendo probeert de gelekte gameplay uiteraard zo snel mogelijk van het internet te schrobben, dus als je ze met eigen ogen wilt zien, moet je er snel bij zijn. Het is niet bekend waar de test voor bedoeld is, maar het ziet er wel interessant uit - op redactie zijn wij in ieder geval stikjaloers dat we er niet zelf mee aan de slag kunnen. Of is dat wat we willen dat je denkt?

Tijn KranenVroeger veel uren gezonken in Team Fortress 2, Destiny en Rainbow Six: Siege maar van alle markten thuis, behalve JRPG’s. Is er van overtuigd dat (indie) games kunst kunnen zijn.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.