Er zit helemaal geen battle pass in Concord

Geplaatst: 25 juli om 14:04
Firewalk Studios laat er geen twijfel over bestaan: er zitten geen battle passes in Concord.

In een reeks tweets heeft de ontwikkelaar dat duidelijk gemaakt. "Concord heeft geen battle pass. We willen ons vanaf dag éém richten op het leveren van een belonende en robuuste ervaring. Het spelen van de game, levelen van accounts en personages en het klaren van 'jobs' moet betekenisvolle beloningen opleveren."

Dat is op zich best opvallend. We wisten al dat Concord 40 euro gaat kosten en dat iedereen dus al voor de game moet betalen, maar nu weten we in ieder geval zeker dat we ook niet nog eens apart geld voor een battle pass hoeven neer te leggen. En ook geen gratis battle pass dus, ook al is dat tegenwoordig vrij gewoon bij liveservicegames.

Overigens wil dat niet zeggen dat er straks niets te ontgrendelen valt in Concord. Aldus de ontwikkelaar: "Wanneer Concord uitkomt, hebben we honderden items beschikbaar om Freegunners mee te customizen. Deze kunnen vrijgespeeld worden door de game te spelen, jobs te klaren en je account en personages te levelen. Deze beloningen zijn cosmetisch en hebben geen impact op de gameplay. Denk aan outfits, draagbare items en accessoires voor Freegunners, alsmede wapenskins, wapencharms, poses voor winst en verlies en drop-in-animaties."

We weten verder dat Concord op release twaalf verschillende maps, zes verschillende modi en zestien speelbare Freegunners (en ontgrendelbare varianten) bevat. "Maar de release is nog maar het begin. We zullen in de seizoenen daarna nieuwe Freegunners, maps, modi en meer toevoegen - alles komt voor alle spelers beschikbaar, zonder extra kosten."

Concord komt op 23 augustus uit voor PlayStation 5 en pc. Dunke speelde onlangs de bèta en is nog niet overtuigd: "De bèta van Concord was heus niet vervelend om te spelen. De Variants hebben veel potentie en als shooter werkt deze game echt hartstikke prima. De vooralsnog nietszeggende Freegunners en het gebrek aan unieke ideeën in vrijwel ieder opzicht van dit voorproefje zorgen er echter voor dat ik vooralsnog niet verkocht ben, en ik blijf dan ook wachten op de volgende shooter waar ik honderden uren in wil steken."

View post on X
View post on X

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.