Europese Commissie-werknemer creëert ophef via opmerking over Call of Duty-exclusiviteit

Geplaatst: 14 november 2022 om 07:15Aangepast: 8 februari 2023 om 00:17
Een werknemer van de Europese Commissie, dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft onderzoekt, over de exclusiviteit van Call of Duty, heeft voor ophef gezorgd.

Ricardo Cardoso, het plaatsvervangende hoofd van Unit Interinstitutional & Outreach bij de Europese Commissie, tweette eerder deze week dat de "Commissie er hard aan werkt om er voor te zorgen dat Call of Duty op andere consoles speelbaar blijft (waaronder mijn PlayStation)".

Dit leverde een hoop kritiek op van gamers, die claimden dat er een voorkeur voor PlayStation-consoles aanwezig was bij de instelling, wat er weer voor zou kunnen zorgen dat er geen gedegen en compleet onafhankelijk onderzoek gepleegd zou kunnen worden.

Door de ophef die hierbij is ontstaan, was de Europese Commissie zelf genoodzaakt te reageren op de situatie. In een statement aan Tweaktown laat de instelling weten dat Cardoso niet direct betrokken is bij het onderzoek. "Daarbij tweet hij op persoonlijke basis." Ook Cardoso heeft zelf op de ophef gereageerd in een nieuwe tweet, waarin hij duidelijk maakt dat hij op geen manier betrokken is bij het onderzoek.

Het onderzoek van de Europese Commissie naar de overname van Activision Blizzard bevindt zich momenteel in de tweede fase. De commissie is bang dat de acquisitie ervoor zorgt dat concurrentie in de distributie van console- en pc-games wordt verminderd. Daarbij zijn gamers bang dat games van de uitgever exclusief voor Xbox-consoles en pc kunnen worden, al heeft Microsoft meerdere malen de intentie uitgesproken Call of Duty op zoveel mogelijk platforms uit te willen blijven brengen.

Microsoft kondigde eerder dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopolypositie ontstaat door de overname. De deal werd eerder al wel goedgekeurd in Brazilië en Saudi-Arabië. 

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.