'Federal Trade Commission overweegt Activision-deal te blokkeren'

Geplaatst: 24 november 2022 om 13:00Aangepast: 8 februari 2023 om 08:23
De Amerikaanse Federal Trade Commission overweegt een rechtszaak aan te spannen om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegen te houden.

Dat heeft Politico vernomen van bronnen. De medewerkers die de deal onderzoeken zouden erg sceptisch zijn. Het onderzoek is nog gaande, maar is wel al grotendeels afgerond. Of de rechtszaak er daadwerkelijk komt, is nog geen gelopen zaak. De onderzoekers hebben nog geen verzoek ingediend. Mocht het wel gebeuren dan kan dat volgende maand al het geval zijn. De FTC maakt zich zorgen over de deal, omdat het Microsoft een oneerlijke boost kan geven in de gamemarkt.

De Britse waakhond CMA en de Europese Commissie gingen al eerder over naar fase 2 van het onderzoek. De waakhonden maken zich zorgen over de overname omdat Sony er flink door geraakt kan worden. Vooral de Call of Duty-reeks en Xbox Game Pass worden als pijnpunten bestempeld. Er wordt gekeken of de deal een substantiële vermindering van concurrentie kan veroorzaken. De Europese Commissie neemt voor 23 maart 2023 een beslissing.

Microsoft kondigde eerder dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. De deal werd eerder al wel goedgekeurd in Brazilië en Saudi-Arabië.

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.