Formule E-coureur gestraft voor valsspelen in e-sports-toernooi

Geplaatst: 25 mei 2020 om 11:01Aangepast: 3 februari 2023 om 10:33
Daniel Abt, een Formule E-racer bij Audi, is gestraft omdat hij valsspeelde tijdens een e-sports-toernooi. Dit gebeurde tijdens de Formula E Challenge Grid-competitie.

Tijdens de Formula E Race at Home Challenge van afgelopen weekend ontstond de vraag wie er achter Abts stuur zat tijdens de race. De Audi waar Abt in zou zitten reed namelijk buitengewoon goed vergeleken met zijn eerdere races. In die eerdere races werd de coureur op zijn beste dagen negende of vijftiende. In de race van afgelopen zaterdag plaatste hij, na zelfs een tijdje eerste te hebben gestaan, op de derde plek. Het was dus duidelijk dat Abt, of een aantal lessen digitaal racen had genomen, of iemand had ingehuurd om zijn plek in te nemen.

Volgens Fox Sports vonden Jean-Eric Vergne en Stoffel Vandoorne, twee andere coureurs, dat Daniel Abt anders leek te rijden dan normaal. “Vraag Daniel Abt de volgende keer maar om zijn Zoom aan te zetten wanneer hij rijdt, want zoals Stoffel ook al zei, ben ik vrijwel zeker dat hij het niet was”, zegt Vergne in een interview met Fox Sports.

De twee coureurs hadden het bij het rechte eind. Uit het onderzoek dat de organisatoren van de Formule E Race at Home Challenge uitvoerden bleek dat Abt inderdaad niet achter het digitale stuur zat tijdens de race. Bekijk hieronder de video van de race in kwestie.

Watch on YouTube
Zoë BonefaasZodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus v

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.