FTC en Microsoft schikken vooralsnog niet in hoorzitting

Geplaatst: 4 januari 2023 om 13:59Aangepast: 8 februari 2023 om 08:40
Microsoft en de Federal Trade Commission zouden tijdens eerste gesprekken voorafgaand aan de geplande rechtszaak geen mogelijke schikking voor ogen hebben.

Dat heeft FTC-advocaat James Weingarten aan Reuters gemeld. Gisteren is de eerste hoorzitting gehouden die voorafgaat aan de rechtszaak tussen Microsoft en FTC. Dit geeft beide partijen de kans om hun kijk op de zaak uit de doeken te doen voordat een rechter zich er over buigt. 

Soms komen partijen dan ook al tot een schikking. Dit is een overeenkomst tussen beide partijen waarmee het conflict wordt opgelost, waardoor de rechtszaak niet gehouden hoeft te worden. 

Hoewel er geen details worden gegeven over wat er precies is besproken, laat Weingarten wel weten dat er geen "inhoudelijke" discussies zijn gehouden over een mogelijke schikking. Als dat helemaal niet gebeurt, zal de rechtszaak dus gewoon plaatsvinden. De hoorzittingen en het daaropvolgende oordeel van rechter Michael Chappell staan gepland voor augustus dit jaar.

Microsoft kondigde begin 2022 aan dat het Activision Blizzard, de uitgever van games als Call of Duty, Candy Crush en Diablo, wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. Hoewel in sommige landen de overname al is goedgekeurd, is dat in de meeste gebieden nog niet het geval. De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.