Game-inkomsten Microsoft flink gestegen, hardwareverkoop blijft weer achter

Geplaatst: 31 juli om 13:02
De inkomsten uit de gametak van Microsoft zijn in het afgelopen kwartaal flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alleen de hardwareverkoop blijft opnieuw flink achter.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf gisteren bekendmaakte. De inkomsten uit games waren de afgelopen drie maanden (april, mei en juni) 44 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt uiteraard vooral door de aankoop van Activision Blizzard. De Activision-tak was verantwoordelijk voor 48 procent van de groei. Zonder de overname zouden de inkomsten dus met vier procent zijn gedaald.

De inkomsten uit Xbox-hardware zijn juist met 42 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Let wel op dat het hierbij niet alleen om de verkoop van Xbox-consoles gaat. Controllers, headsets en andere hardware tellen ook mee. De inkomsten uit services en abonnementen maken dat verlies wel weer een beetje goed. Die stegen met 61 procent. 58 procent van die stijging is te danken aan Activision Blizzard.

Volgens ceo Satya Nadella heeft Microsoft nu meer dan vijfhonderd miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn (via VGC). Ook is hij van mening dat de line-up van het bedrijf sterker dan ooit is. Hij wijst daarvoor naar de afgelopen Xbox Showcase waarin het bedrijf dertig nieuwe games liet zien, waarvan er achttien naar Game Pass komen.

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.