Game Mania zit in financiële problemen en zoekt een koper

Geplaatst: 21 juni om 13:29
Winkelketen Game Mania zit in financieel zwaar weer en is op zoek naar een koper.

De tijden dat je in elke winkelstraat nog een Game Mania tegenkwam, liggen sowieso al een tijdje achter ons. In 2019 waren er nog ongeveer 75 winkels, nu is dat al teruggelopen naar 21 in Nederland en 14 in België. Maar ook met die winkels loopt het niet best, blijkt nu.

De keten is op zoek naar iemand die de hele toko wil overnemen. Het moederbedrijf Heroik heeft een soort uitstel van betaling aangevraagd bij de rechter, waardoor ze eventjes beschermd zijn tegen schuldeisers. Maar ja, dat werkt ook niet eeuwig natuurlijk.

"Deze moeilijke beslissing komt voort uit de noodzaak het bedrijf sneller aan te passen aan de veranderende markt gedreven door de digitalisering in zowel de videogamesindustrie als in een sterk competitief retaillandschap", zegt Game Mania. "De forse kostenstijgingen door hoge inflatie zorgden voor extra druk op de financiële resultaten van het bedrijf."

Het bedrijf heeft verder niks gemeld over hoe hoog de schuld op dit moment is en hoeveel schuldeisers nog op hun geld wachten. Maar tenzij iemand met een grote portemonnee langskomt om de boel op te kopen, ziet het er niet best uit voor een van de weinige gamewinkelketens die we nog hebben. Tijdens de zoektocht naar een kopen blijven de winkels en de webshop wel gewoon open.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.