Games Done Quick verbant speedrunner na nep wereldrecord

Geplaatst: 6 juli 2022 om 04:53Aangepast: 2 februari 2023 om 16:32
Tijdens Summer Games Done Quick 2022 belazerde een speedrunner de boel, waardoor hij nu is verbannen van alle toekomstige edities van het evenement.

Speedrunner Mekarazium speelde tijdens het pas gehouden Summer Games Done Quick 2022 de game Metal Gear Rising: Revengeance. Hij speelde de game zogenaamd uit in een recordtijd van 6 minuten en 55 seconden.

Inmiddels is gebleken dat het niet om een live speelsessie ging, maar om vooraf opgenomen beelden die zijn geknipt en aan elkaar zijn geplakt. Mekarazium gaf het zelf toe: "Ik heb iets heel slechts gedaan en ik had dat niet tijdens die evenement moeten doen. Ik heb egoïstisch gehandeld en heb niet de tijd genomen om aan anderen te denken. Ik heb oprecht spijt van wat ik heb gedaan."

De speedrunner mag nu niet meer meedoen met toekomstige evenementen van Games Done Quick. Ook zijn al zijn speedruns van het YouTube-archief van GDQ verwijderd. De organisatie van GDQ schrijft dat het valsspelen "onacceptabel" is en dat het "de integriteit van de speedrunning-gemeenschap ondermijnt".

Tijdens de Games Done Quick-evenementen worden er speedruns van allerlei oude en nieuwe games gehouden. Ondertussen wordt er geld opgehaald voor Artsen Zonder Grenzen. Met de meest recente editie werd er meer dan 3 miljoen dollar opgehaald.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.