‘Gamestudio’s Warner Bros. Interactive in de verkoop’

Geplaatst: 1 mei 2022 om 06:08Aangepast: 2 februari 2023 om 22:54
Warner Bros. Interactive wil naar verluidt zijn gamestudio’s verkopen en zou van plan zijn om voortaan licenties van zijn IP’s te verlenen.

Dat meldt Imran Khan van Fanbyte. Hij heeft van meerdere bronnen vernomen dat Warner Bros. na de fusie met Discovery een andere strategie wil toepassen wat betreft games. De gamestudio´s die nu nog onder het bedrijf vallen zouden in de verkoop gaan, terwijl andere spellenmakers Warner zouden kunnen benaderen voor een licentie van een van zijn IP´s.

Khan noemt ook mogelijke kopers voor de studio´s van Warner Bros. Interactive. Hij claimt dat Microsoft, Sony, EA, Take-Two, Tencent, Netease en PUBG Corp geïnteresseerd zijn. Onder de studio’s van Warner Bros. Interactive vallen onder andere Rocksteady Studios (Suicide Squad: Kill the Justice League), NetherRealm Studios (Mortal Kombat), TT Games (Lego Star Wars: The Skywalker Saga), Avalanche Software (Hogwarts Legacy) en Monolith Productions (Middle-earth: Shadow of Mordor).

Het is onbekend of Warner de studio’s onafhankelijk of in bulk wil verkopen. Bij de koop van (een van) de studio’s zijn de IP’s van Warner Bros. in ieder geval niet gemoeid, volgens Khan. Spellenmakers die in de toekomst bijvoorbeeld een Batman- of Suicide Squad-spel willen maken, zouden een licentie kunnen aanschaffen.

Het is ook onbekend of Warner Bros. alle betrokken IP’s wil opeisen en in de toekomst ook licenties voor bijvoorbeeld Mortal Kombat wil verkopen, terwijl die serie sinds 2011 ontwikkeld werd door NetherRealm.

Khan zegt dat hij geen officiële bevestiging heeft gekregen van Warners plannen. 

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.