‘Geen tweede seizoen voor The Acolyte’

Geplaatst: 20 augustus om 13:06
Het blijft zeer waarschijnlijk bij slechts één seizoen van de Star Wars-spin-off The Acolyte. Lucasfilm annuleert de Disney Plus-serie naar verluidt vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Dat meldt Deadline vandaag op basis van een onbekend aantal anonieme bronnen. Het gerucht komt pakweg een maand na de climax van het eerste seizoen, dat in totaal acht afleveringen had. Een kort avontuur dus voor showrunner Leslye Headland, die dus niet heeft kunnen overtuigen met de serie.

Ben jij verbaasd bij het lezen van dit gerucht? De PU-redacteur van dienst in ieder geval niet. De serie verdeelde vooral Star Wars-fans tot op het bot. De serie werd redelijk ontvangen door de pers (momenteel heeft The Acolyte een score van 78 procent op Rotten Tomatoes), maar werp een blik op de kijkcijfers en je snapt direct waarom het feestje voor Headland is afgelopen.

The Acolyte kende een enorm sterke start tijdens de premièreweek. De eerste twee afleveringen die op 4 juni uitkwamen, werden binnen één dag maar liefst 4,8 miljoen keer bekeken. Dat is de beste start ooit voor een serie op de abonnementsdienst van Disney, maar het lukte The Acolyte niet om dit vol te houden.

Kijk naar het aantal minuten dat kijkers spendeerde aan afleveringen van de serie (via data-analist Nielsen) en je ziet dat The Acolyte vanaf de derde aflevering volledig inkakt. De 370 miljoen minuten aan kijktijd voor die aflevering zette een neerwaartse spiraal in. Bij de laatste aflevering waren het er nog maar 335 miljoen, volgens Deadline het laagst aantal gekeken minuten voor een laatste aflevering van een Star Wars-serie.

Headland heeft niet onder stoelen of banken geschoven een tweede seizoen te willen maken. Nu min of meer bekend is dat het niet gaat gebeuren, vind je dit jammer of is het juist opgeruimd staat netjes?

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.