Gelekte bestanden bevestigen geannuleerde Maan-uitbreiding voor Cyberpunk

Geplaatst: 16 juni om 22:20Aangepast: 16 juni om 22:20
De ontwikkeling van Cyberpunk 2077 is inmiddels compleet, maar toch lagen er nog ideeën op de plank die nooit waargemaakt zijn. Een recent lek van screenshots laat namelijk zien dat de ontwikkelaars nog een plan hadden voor een uitbreiding rondom de Maan: een belangrijk onderdeel van het Cyberpunk-universum.

In de screenshots, die werden gedeeld op internetforum 4chan, is onder meer een map van de Maan te zien, evenals een paar beelden van nieuwe concepten en decorstukken. De Maan zou als uitvalsbasis dienen voor wat de allerlaatste uitbreiding van Cyberpunk 2077 had moeten zijn.

De Maan heeft een belangrijke rol in het Cyberpunk-universum. Zo is het hemellichaam gekoloniseerd en zijn er allerlei steden op gebouwd. De Maan wordt vooral gebruikt voor het uitbuiten van natuurlijke bronnen door organisaties die de boel uitmaken op planeet Aarde. Er zouden zo’n 58.000 mensen op de Maan leven in Cyberpunk.

CD Projekt Red, de ontwikkelaar achter Cyberpunk 2077, zou oorspronkelijk het idee hebben gehad om de Maan als locatie beschikbaar te maken in het basisspel. Dat zou alleen te ambitieus zijn, waardoor ze het idee wilden bewaren voor latere dlc.

Dit gaat alleen dus niet meer gebeuren. De game is voor de Poolse ontwikkelaar inmiddels afgerond nu ze een nieuw district hebben toegevoegd middels de Phantom Liberty-uitbreiding. Deze uitbreiding kwam in de tweede helft van vorig jaar uit.

De Phantom Liberty-uitbreiding werd overigens zeer goed ontvangen. Op onze zusterwebsite Gamer kreeg het een 9. "Wat vooral blijkt uit het spelen van de uitbreiding (en de oorspronkelijke game) in de huidige staat, is dat CD Projekt Red het wél kan. En dat Cyberpunk, de setting, wel degelijk de game oplevert waar de fans jaren op hoopten."

Cyberpunk 2077 is sinds 2020 speelbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.