Gerucht: 'Frostbite engine van EA komt naar de Switch'

Geplaatst: 2 januari 2019 om 09:02Aangepast: 3 februari 2023 om 15:44
EA is mogelijk bezig om de Frostbite engine naar de Nintendo Switch te brengen. Het gerucht is ontstaan naar aanleiding van een YouTube-video waarin een LinkedIn-profiel wordt uitgelicht en de engine wordt genoemd voor de hybride console.

YouTube-kanaal

Watch on YouTube

ontdekte het LinkedIn-profiel van een van de medewerkers van EA. Op het profiel is te zien dat de betreffende medewerker werkt aan het ontwikkelen van de Frostbite engine voor de Nintendo Switch. Tot nu toe was deze engine nog niet beschikbaar voor de console van Nintendo. Ondertussen is de informatie van het LinkedIn-profiel verborgen op de website.

Op het profiel wordt vermeld dat de medewerker 'Software Development Kits' (SDK's) heeft gemaakt voor bestaande games van EA die geschikt zijn om uitgebracht te worden op de Nintendo Switch. Daaronder staat dat de SDK's, waar de medewerker aan heeft gewerkt, gebruikt worden in games, zoals Battlefield V en Anthem. Echter wordt Frostbite niet letterlijk in de tekst benoemd. Momenteel wordt voor games als Battlefield V en Fifa de Frostbite engine gebruikt, wat kan hinten naar een mogelijke Switch-release.

-39731539

Momenteel wordt voor games als Fifa een speciale engine gebruikt voor de Switch die beduidend minder geavanceerd is in vergelijking met Frostbite. Echter bestaat nu de kans dat bij de volgende Fifa-game, Fifa 20, de Frostbite engine gebruikt gaat worden en daarmee dan ook hetzelfde functioneert als de pc-, Xbox One- en PlayStation 4-versie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om andere nog niet beschikbare games uit te brengen op de Switch, zoals een Battlefield-game.

Tot nu toe heeft EA nog niet gereageerd op het gerucht en is het daarmee voor nu nog onduidelijk hoe dit gaat uitpakken voor zowel EA en Nintendo. Mogelijk kan EA beslissen om de Frostbite engine naar de Switch te brengen door het grote succes van de hybride console en zijn games.

Rick BloemzaadRedacteur bij Gamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.