Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.

Geplaatst: 24 juni 2020 om 09:26Aangepast: 3 februari 2023 om 10:10
Oud-vicepresident van gamebedrijf Konami Digital Entertainment, Hideo Kojima, zou geld voor de game Metal Gear Solid 5 hebben gebruikt om aan project P.T. te werken. Dat beweert de Franse nieuwssite Gameblog.

Volgens Gameblog zou Kojima geld van de ontwikkeling voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain hebben gebruikt om in het geheim met een klein team aan de Silent Hill-demo P.T. te werken. Het bestuur was niet op de hoogte van de ontwikkeling en kwamen er pas achter toen het project werd aangekondigd tijdens Gamescom 2014. Tijdens de presentatie werd er een speelbare teaser van de nieuwe Silent Hill-game getoond en uitgebracht. De pr-afdeling van Konami was niet op de hoogte van Project P.T. en konden de vragen van de enthousiaste fans en pers niet beantwoorden.

-39652666

Het Franse nieuwsplatform zegt ook dat Kojima in het geheim met Sony een lege vennootschap aan het oprichten was om P.T. op de PlayStation 4 uit te gaan brengen. Deze geheimzinnigheid rondom P.T. en het gebruik van Metal Gear Solid 5-geld zou een van de redenen zijn geweest van het ontslag van Kojima bij Konami.

Gameblog.fr zegt dat de spanningen tussen Konami en Kojima inmiddels zijn opgelost en er weer veel communicatie is tussen beide partijen. Volgens het platform bestaat er zelfs een kans dat Konami en Kojima Productions, het bedrijf van Koijma, in de toekomst gaan samenwerken. Het is niet met alle zekerheid te zeggen of al deze informatie klopt, want zowel Konami als Kojima hebben geen officiële verklaring gegeven over het ontslag.

Jolien MauritszIk ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.