Gerucht: Krachtiger Switch-model wordt uitgesteld

Geplaatst: 18 april 2019 om 06:03Aangepast: 22 augustus om 08:50
Een nieuw, krachtiger Nintendo Switch-model dat volgens geruchten deze zomer moest verschijnen, wordt waarschijnlijk uitgesteld. Volgens het Japanse blad Nikkei is Nintendo een aantal problemen tegengekomen bij de ontwikkeling van het sterkere model.

In maart ontstond het gerucht dat Nintendo werkt aan twee nieuwe Switch-modellen, welke gericht zijn op zowel de fanatieke spelers als het jonge publiek. Volgens de geruchten moesten de nieuwe modellen nog deze zomer verschijnen, maar nu is gemeld dat het krachtige Switch-model nog in een vroege fase van ontwikkeling zit en waarschijnlijk wordt uitgesteld.

Het Japanse blad Nikkei heeft bericht dat Nintendo een aantal problemen is tegengekomen bij het ontwikkelen van het 'volgende generatie' Switch-model. Vooral het goed laten functioneren van het nieuwe besturingssysteem op de verbeterde hardware zou een groot struikelblok zijn. Ook experimenteert Nintendo volgens Nikkei met de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat en het mooier kunnen weergeven van beelden op het scherm.

Volgens de geruchten uit maart gaat Nintendo ook een goedkoper Switch-model op de markt brengen, dat zich richt op het jonge publiek en spelers die minder fanatiek zijn. De nieuwe versie zal, net zoals de Nintendo 2DS, de kosten reduceren en beschikken over een kindvriendelijk en robuust ontwerp. Nikkei beweert dat de ontwikkeling van het goedkopere model geen problemen kent en nog steeds gepland staat om deze zomer uit te komen.

Nintendo gaat dit jaar een aantal grote titels uitbrengen voor de Switch, waaronder Animal Crossing, Zelda: Link's Awakening en Pokémon Sword en Shield. Deze games zullen dus echter op lancering waarschijnlijk nog niet speelbaar zijn op de volgende generatie Switch.

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.