Groep testers van ZeniMax Studios richt vakbond op

Geplaatst: 4 januari 2023 om 07:45Aangepast: 2 februari 2023 om 13:50
Een groep van zo'n driehonderd QA-testers bij ZeniMax Studios heeft na een stemronde besloten een vakbond op te richten.

Dat valt te lezen op o.a. Games Industry. ZeniMax is het moederbedrijf van Bethesda, Arkane en MachineGames. De huidige eigenaar, Microsoft, gaf meteen toestemming voor de vakbond. De vakbond zal zich aansluiten bij de Communications Workers of America-vakbond, waardoor het de grootste vakbond binnen de game-industrie in de VS wordt.

Eerder dit jaar gaf Microsoft al aan dat het werknemers die zich zouden willen aansluiten bij vakbonden niet zou tegenhouden. Toen werd aangenomen dat dit een strategie was om de overname van Activision Blizzard te versoepelen, maar het bedrijf voegt nu daad bij woord. Nu de QA-testers aangesloten zijn bij een vakbond, kunnen ze binnen het bedrijf gesprekken houden over hun contracten, bijvoorbeeld voor loonsverhoging of andere voordelen.

Het aansluiten bij vakbonden is zeker in de Verenigde Staten een relatief gebruikelijk proces, maar was tot voor kort ongehoord binnen de game-industrie. Steeds meer werknemers van gamebedrijven - voornamelijk QA-testers - richten echter vakbonden op. Zo volgen de testers van ZeniMax werknemers van Raven Software en Blizzard Albany op.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.