Grootste update ooit aangekondigd voor Helldivers 2

Geplaatst: 23 juli om 15:19
Klaar om de democratie weer op agressieve wijze te verspreiden? Sony heeft een nieuwe update aangekondigd voor Helldivers 2, en het gaat kennelijk om de grootste update tot nu toe.

Ontwikkelaar Arrowhead Game Studios heeft alle feedback van spelers verzameld en een hoop verwerkt in de update, die Escalation of Freedom heet. Zo worden er nieuwe missies, doelen en vijanden geïntroduceerd, plus een hogere moeilijkheidsgraad.

Tot nu toe zijn er negen moeilijkheidsgraden in Helldivers 2, maar met de nieuwe update komt daar Combat Rating 10 bij. Of, zoals de ontwikkelaar het noemt, een Super Helldive.

Daarnaast komen er ook nieuwe soorten missies en doelstellingen bij, plus grotere vijandelijke outposts voor zowel de robots als de insecten, waar je ook nieuwe beloningen kunt vinden. Die outposts worden zwaar bewaakt, dus moeten spelers goed samenwerken om ze te overwinnen. De meeste nieuwe missiedoelen zijn voor iedereen beschikbaar, dus niet alleen op Combat Rating 10.

Ook komen er nieuwe vijanden bij, zoals de Impaler uit de originele Helldivers. De Terminids krijgen er een Spore Charger bij, die zichzelf in een soort mist verstopt. Tot slot wordt de Terminid Alpha Commander toegevoegd, een soort opgevoerde versie van de Brood Commander die andere insecten op kan roepen.

De Automatons krijgen ook nieuwe troepen, zoals de Rocket Tank - we gokken dat het een soort rakettank is - plus nog andere verrassingen die Arrowhead in petto zegt te hebben.

Tot slot zegt de ontwikkelaar dat ze 'grief kicking' aan willen pakken, een nare gewoonte van pestkoppen om spelers zonder aanwijsbare reden uit hun team te trappen. Als je straks uit een team wordt gegooid, spawn je direct als host in een nieuwe sessie met alle loot uit de vorige sessie intact. Dan heb je er in ieder geval weinig aan verloren.

De update Escalation of Freedom verschijnt op 6 augustus voor zowel de PlayStation 5 als pc. De update is kennelijk zo groot, dat de studio er een heuse trailer voor heeft gemaakt: die zie je hieronder.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.