Hermen Hulst: 'Astro Bot is heel, heel belangrijk voor PlayStation'

Geplaatst: 6 dagen geleden om 13:56
Astro Bot lijkt een flinke hit te zijn - er worden in ieder geval mooie scores aan uitgedeeld - en mede-CEO van PlayStation Hermen Hulst heeft nu benadrukt hoe belangrijk de IP voor het bedrijf is.

Hulst, die voorheen Guerrilla Games runde, daarna hoofd van PlayStation Studios werd en inmiddels één van de twee CEO's van Sony Interactive Entertainment is, sprak in de Official PlayStation-podcast met Astro Bot-regisseur Nicolas Doucet.

Hulst zei het volgende: "Astro Bot is erg, erg belangrijk voor PlayStation. Natuurlijk hadden we Astro's Playroom vooraf geïnstalleerd op elke PlayStation 5. Miljoenen hebben daar va ngenoten, en ik denk dat dit het juiste platform is om deze nieuwe game op uit te brengen. Het is opmerkelijk dat zo'n klein team zo'n grote game kan afleveren. Het is een geweldige, opzichzelfstaande game en een viering van alles rondom PlayStation."

Hulst liet ook blijken dat het wat hem betreft belangrijk is dat PlayStation sterke games in een grote verscheidenheid aan genres aflevert. "Daarbij is het erg belangrijk om games af te leveren die voor het hele gezin leuk zijn."

Het lijkt er op dat ze bij Sony ook beseffen dat Nintendo met hun franchises een gigantische markt aanboort, en dat er dus zeker wat te verdienen valt met bijvoorbeeld kleurrijke platformers. Dat kan ondergetekende alleen maar toejuichen!

Onze Ruan was ook dolenthousiast over Astro Bot en deelde een score van 94 uit: "Astro Bot is alles wat je maar kon wensen van de Playroom-demo en zoveel meer. Met ongekende stijl en immens veel liefde levert Asobi een van de beste platformers in jaren af, vol met fantastische details, knipoogjes en muziek."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.