Het Blue Screen of Death is terug: wereldwijde Windows-storing

Geplaatst: 19 juli om 08:00Aangepast: 19 juli om 08:01
Er is momenteel wereldwijde chaos bij (game)bedrijven, banken en ziekenhuizen door problemen met het welbekende Windows-Blue Screen of Death.

De oorzaak van de problemen lijkt een update van Falcon Sensor te zijn, een programma van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike. De update lijkt in sommige gevallen te leiden tot het ‘blue screen of death’ op Windows-pc’s. In sommige gevallen start de pc na een reboot op.

De problemen zijn inmiddels bevestigd door CrowdStrike zelf. Het bedrijf meldt dat de Falcon Sensor-software een bug bevat en dat het actief aan een oplossing werkt. Gebruikers hoeven hiervoor niets te doen.

Het is nog onbekend op welke schaal de problemen plaatsvinden. Wel zijn er verschillende meldingen van vluchten die worden geannuleerd. Zo lijken er ook problemen op Schiphol te zijn, waarbij er meldingen zijn gemaakt bij vliegvaartmaatschappijen als KLM en Ryanair en Transavia.

Ook was Xbox Live vannacht offline, vermoedelijk door problemen met Microsofts servers – waaronder haar Azure-cloudtechnologie waar veel games van gebruikmaken. Andere techbedrijven, zoals Amazon, Meta en eBay, maar ook banken, ziekenhuizen en telefoonmaatschappijen, lijken ook te zijn getroffen.

Microsoft werkt momenteel samen met CrowdStrike om de problemen op te lossen en heeft een deel van het verkeer omgeleid om verdere problemen te minimaliseren.

Redactie Gamer.nl redactie

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.