Het internet eert Misty-actrice Rachael Lillis uit Pokémon

Geplaatst: 13 augustus om 14:30
Rachael Lillis, de stemactrice van verscheidene Pokémon-personages, is op 55-jarige leeftijd overleden. Gezien personages als Misty en Jessie, die Lillis insprak in de Engelse versie van de anime, staan sociale media momenteel vool met fanart en mooie verhalen over de actrice.

Ook bij ons op de PU-redactie kwam het nieuws als een aardige schok. Hoewel de meesten van ons waarschijnlijk gewend zijn aan de stem van Marlies Somers, valt niet te ontkennen hoe belangrijk Lillis was voor de franchise en het begin van de Pokémon-anime. Niet alleen sprak ze de Engelse stem van Ash' iconische vriendin Misty in - wiens vertrek in 2006 nog in het geheugen gegrift staat - maar was ze ook slechterik Jessie, Jigglypuff, Sunflora en tal van andere pokémon en zijpersonages.

Rachael Lillis' vurige stem gaf Pokémon een extra dimensie. Misty liet niet over zich heen lopen en was ook hét bewijs dat Pokémon draait om vriendschap. Moge ze in vrede rusten.

Het internet eert Lillis

Zoals gewoonlijk reageerde het internet op de meest creatieve en mooie manieren. We wilden enkele daarvan even met jullie delen.

Zo deelt Ash-actrice Veronica Taylor een uitgebreid bericht over het verlies en Lillis' werkhouding het bittere eind.

View post on Instagram
 

Ook vertelt een X-gebruiker over de tijden dat hij terugkwam van school, en geïnspireerd werd door de Pokémon-serie waar Lillis zo belangrijk voor was.

View post on X

Daarbij deelt men ook clips van het personage Misty, die het werk van Lillis op een mooie manier laten zien.

View post on X
View post on X

En de pokémon die ze insprak mogen we ook niet vergeten.

View post on X

Ook de artistieke kant kwam bij veel mensen naar boven, met tekenaars die de iconische personages die Lillis heeft vertolkt nog eens vastleggen.

View post on X
View post on X

Of wat dacht je van deze hartverscheurende tekening van Bosslogic, waarin Misty's iconische poémon Togepi huilt om het verlies.

View post on Instagram
 

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.