Riot Games-medewerker onderzocht vanwege ongepaste uitspraak

Geplaatst: 11 juni 2020 om 09:21Aangepast: 3 februari 2023 om 10:21
Ron Johnson, hoofd van consumentenproducten bij Riot Games, wordt onderzocht vanwege een ‘ongepaste opmerking’. Dat heeft Riot Games bekendgemaakt in een statement.

Johnson plaatste op zijn persoonlijke Facebook een post over George Floyd, die een paar weken geleden is gedood door een politieagent. In de post heeft hij een plaatje van Floyd geplaatst met alle strafrechtelijke feiten die George Floyd heeft gepleegd. De foto zegt ook dat hij op de dag van zijn dood onder invloed van meth was en waarschijnlijk een kind had aangereden als hij niet was aangehouden. Het Riot-hoofd plaatste er zelf als omschrijving bij dat “Dit geen reden is om zijn dood door de agent goed te praten." "Het is een mogelijkheid voor mensen (en hun kinderen) te laten zien dat zo'n soort criminele leefwijze nooit op iets goeds uitkomt”.

Riot Games heeft in een statement naar Vice gereageerd op de post van Johnson. Het gamebedrijf zegt dat "Wij zullen vasthoudend laten weten dat het bericht achter die afbeelding afschuwelijk is, tegen onze waarden is en in tegenstelling staat tegenover ons geloof, dat het bespreken vansystematisch racisme directe sociale veranderingen nodig heeft". Een screenshot van de Facebook post is hieronder te bekijken.

-39655135
Jolien MauritszIk ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.