Ian McKellen staat open voor terugkeer als Gandalf: 'Wel opschieten!'

Geplaatst: 3 september om 12:28
Als het aan Ian McKellen (85) ligt gaat hij opnieuw Gandalf spelen in The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum. Eén dingetje: ze moeten dan wel opschieten bij Warner Bros.

Dat liet McKellen onlangs weten in gesprek met het Britse magazine Big Issue, dat hem vroeg of hij openstaat voor een terugkeer als de iconische magiër. “Ik heb begrepen dat er meer films komen, dat Gandalf ook een rol speelt en dat ze hopen dat ik hem weer ga spelen. Wanneer? Geen idee. Het script? Dat is nog niet geschreven. Dus ze moeten wel opschieten!”

Sir Ian, zoals de acteur sinds zijn Koninklijke Onderscheiding in Engeland wordt genoemd, doelt daarmee niet alleen op zijn leeftijd. In juni viel hij tijdens een voorstelling in Londen van het podium. Op dat moment deed hij mee in een vechtscène. McKellen moest naar het ziekenhuis, maar kwam met slechts een gebroken pols en een blessure aan een rugwervel héél goed weg: na een controle mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Desondanks zei de acteur onlangs nog wel pijn te hebben van de val.

Het moge duidelijk zijn: zou de acteur het voor het zeggen hebben, dan speelt hij Gandalf op het witte doek. “Als het aan mij ligt doet niemand anders de puntmuts en de baard op.” Het is de tweede keer in korte tijd dat McKellen zinspeelt op een terugkeer als Gandalf. In juni zei hij soortgelijke woorden in gesprek met The Times.

The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum is de werktitel van de eerstvolgende film die Warner Bros. in het Tolkien-universum gaat maken. De film, die in 2026 moet verschijnen, wordt geregisseerd door Peter Jackson. Hij regisseerde eerder de originele The Lord of the Rings-trilogie en de daarna verschenen The Hobbit-films. Zoals de titel verraadt draait de film om Gollum, die wederom gespeeld zal worden door Andy Serkis.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.