Infinity Ward werkt aan ambitieuze Call of Duty voor dit jaar

Geplaatst: 4 februari 2022 om 07:07Aangepast: 3 februari 2023 om 08:53
Infinity Ward levert dit jaar een nieuwe Call of Duty af, zo is bevestigd.

Dat heeft Activision Blizzard laten weten tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers. "Het team werkt aan het meest ambitieuze plan in de geschiedenis van de franchise, met veel innovatie en een setting die veel mensen aanspreekt." De laatste Call of Duty-game die Infinity Ward heeft gemaakt, is het in 2019 verschenen Modern Warfare, al heeft het ook meegeholpen aan Warzone.

Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers tweette Infinity Ward dat "de nieuwe generatie van Call of Duty er binnenkort aankomt". Meer informatie is er nog niet. Er gaan geruchten dat de nieuwe Call of Duty dit jaar vroeger dan normaal wordt onthuld en uitkomt, maar dat is nog niet bevestigd. 

Tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers liet Activision weten dat de verkoop van Call of Duty: Vanguard, het eind vorig jaar uitgekomen deel in de franchise, tegenvalt ten opzichte van het in 2020 uitgekomen Black Ops Cold War. Ook Call of Duty: Warzone kent een daling in speeluren. Call of Duty Mobile is wel gegroeid vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor, vooral dankzij een release in China eind 2020.

In januari kondigde Microsoft aan Activision Blizzard te willen overnemen. Als de deal doorgaat, krijgt het bedrijf alle studio's van Activision Blizzard in handen, alsmede franchises als Call of Duty, Diablo en Warcraft. Microsoft heeft de intentie uitgesproken om in ieder geval de komende jaren Call of Duty speelbaar op PlayStation-consoles te houden.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.