Joel-vertolker Pedro Pascal wil The Last of Us-game expres niet imiteren

Geplaatst: 15 april 2022 om 04:51Aangepast: 2 februari 2023 om 08:19
Acteur Pedro Pascal, die in The Last of Us-serie Joel vertolkt, laat weten expres The Last of Us niet gespeeld te hebben uit angst de game teveel te imiteren.

Dat meldt hij aan GC. In plaats daarvan heeft hij gekeken hoe zijn neefje het spel speelde. "Ik keek op een dag zo lang als mogelijk, waarna ik naar Florida moest. Ik vond Joel erg indrukwekkend - ik vond het geheel een visueel indrukwekkende ervaring."

Pascal heeft zelf wel een paar minuten proberen te spelen, maar liet het verder aan zijn neefje over. Daarbij wilde hij niet teveel van de game zien. "Ik was bang dat ik hem teveel zou willen imiteren. Dat zou op sommige momenten de juiste keuze zijn, maar op andere momenten een grote fout. Ik wilde een gezonde afstand creëren. Op die manier lag het in de handen van Craig Mazin en Neil Druckmann."

Pascal hint er ook naar dat de serie op sommige punten gaat afwijken van de game. "Er is een erg creatieve manier om op een eervolle manier vast te leggen wat iconisch is voor de ervaring van de game, maar ook om elementen toe te voegen die je mogelijk niet verwacht. De serie gaat richtingen op die je verwacht, en ook niet... ze doen erg slimme dingen, kan ik je vertellen."

De HBO-serie volgt het oorspronkelijke verhaal van The Last of Us. Naast Pedro Pascal als Joel en Bella Ramsey als Ellie spelen ook Gabriel Luna (Tommy) en Nico Parker (Sarah) in de serie. Het bestaat uit tien afleveringen, waarvan gamemaker Neil Druckmann er één regisseert. Chernobyl-maker Craig Mazin heeft daarnaast het script geschreven. Eerder dit jaar gaf Casey Bloys van HBO aan dat de serie niet voor 2023 uitkomt. Een precieze datum is er nog niet.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.