Krafton gaat mobiele versie van Palworld maken

Geplaatst: Vandaag om 12:45
Aan Krafton de eer om een versie van het populaire Palworld voor iOS en Android te ontwikkelen.

Eerder deze week kondigden Krafton en Palworld-ontwikkelaar Pocket Pair de samenwerking aan. Krafton zet daarbij dochteronderneming PUBG Studios in om de mobiele versie van het spel te maken. Veel details zijn er nog niet, behalve dat de gameplay van het spel aangepast zal worden om het toe te spitsen op een mobiele speelstijl - niet meer dan logisch lijkt ons.

Palworld is sinds het begin dit jaar uitkwam op pc en Xbox een behoorlijke hit. Spelers verzamelen wezens genaamd Pals, die bijvoorbeeld klusjes opknappen op de boerderij... of neergeschoten kunnen worden.

Sinds release wordt de game al behoorlijk vergeleken met de Pokémon-franchise, en pas geleden kondigden Nintendo en The Pokémon Company dan ook aan dat ze Pocket Pair gaan aanklagen. Dat wordt dus nog spannend...

Palworld is onlangs overigens ook eindelijk op PlayStation 5 uitgekomen. In eerste instantie overigens niet in Japan, maar nu inmiddels wel, zo werd vandaag via social media gedeeld. De vertraging lijkt dus niets te maken hebben met de hierboven genoemde aanklacht.

Palworld groeide begin dit jaar na release op pc, Xbox en Game Pass in een mum van tijd uit tot een grote hit met vele miljoenen spelers. In de game kunnen spelers zogeheten Pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen Pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren.

Onlangs bleek nog dat Nintendo en The Pokémon Company ontwikkelaar Pocket Pair aanklagen. Volgens de bedrijven heeft Pocketpair met Palworld inbreuk gemaakt op meerdere patenten. Nintendo en The Pokémon Company willen via de bij Tokyo District Court aangevraagde rechtszaak dan ook schadevergoeding ontvangen en dat Pocketpair gedwongen wordt om te stoppen met inbreuk maken op patenten.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.