Kratos-acteur haalt uit naar CEO Amazon Games

Geplaatst: 28 augustus om 14:44
Christopher Judge, de acteur die sinds 2018 Kratos speelt in de God of War-reeks, heeft uitgehaald naar Amazon Games-CEO Christoph Hartmann. De baas van Amazons gamedivisie pleitte onlangs voor het gebruik van AI in gameontwikkeling en deed daarbij een pittige uitspraak over acteerwerk in games.

Hartmann zei vorige week tijdens een interview met IGN dat AI kan helpen het ontwikkelproces te versnellen, het bedenken van nieuwe gameplay-ideeën te bvorderen en bovendien minder banen zal kosten binnen Amazon Games dan men verwacht. Stemacteurs beslaan binnen het bedrijf namelijk een relatief klein percentage van het personeel, verzekerde hij. “We gebruiken niet echt acteerwerk in videogames”, zei Hartmann letterlijk.

Zijn uitspraken schoten bij velen in het verkeerde keelgat, mede door de huidige staking van stemacteurs die in videogames te horen zijn. Zij strijden momenteel voor betere bescherming tegen de opkomst van AI in de game-industrie. Zodoende nemen zij geen acteerklussen aan voor games die na 25 augustus 2023 in ontwikkeling gingen. Om die reden merken games als Grand Theft Auto 6 niets van de staking.

View post on X

Judge is uiteraard een van de meer bekende gezichten in videogames en hij retweette een behind-the-scenes-video van The Last of Us: Part 2. Daarin zie je hoe een van de meest spraakmakende en schokkende scenes uit de game is opgenomen. De video werd vorige week geplaatst door een stemacteur, naar aanleiding van Hartmanns uitspraken.

“Godzijdank wordt er niet geacteerd in videogames”, luidt Judges’ overduidelijk steek naar Hartmann. “Absoluut briljant.” Het is een signaal dat rauwe emotie zoals je in de LTOU2-clip ziet niet na te bootsen is voor kunstmatige intelligentie. Laat dat nou precies het punt zijn dat de stemacteurs maken met hun staking. Overigens is Amazon Games niet het enige bedrijf dat niet bepaald bang is voor de komst van AI naar game-ontwikkeling. Eerder zei EA zich op de korte termijn ook geen zorgen te maken over de staking.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.