Larian 'overhandigt' Baldur's Gate 3 aan spelers na toevoegen mod support

Geplaatst: 17 juni om 21:27
Larian Studios-CEO Swen Vincke noemt dat het toevoegen van mod support - wat in de komende patch van Baldur's Gate 3 gebeurt - een soort 'overhandigingsmoment' is waarin de game écht van de spelers wordt.

Dat Baldur's Gate 3 mod support gaat krijgen was al even bekend, maar Larian-CEO Swen Vincke geeft de inhoud van de aankomende update even een emotioneel laagje: hij noemt het toevoegen van mod support namelijk het moment dat de game écht volledig van de spelers is. Dat zegt hij bij de BAFTA-masterclass An Evening with Baldur's Gate 3 (via Eurogamer). 

Dat betekent gelukkig niet dat de studio helemaal hun handen van de game af trekt: ze blijven gewoon de broodnodige bugs fixen en de game draaiende houden. Het betekent helaas wel dat het team de game niet meer zal voorzien van nieuwe content.

Gelukkig laat Larian Studios de game niet achter voordat ze de spelers de gereedschappen geven om het stokje over te nemen: de game krijgt dus officiële ondersteuning voor mods, waardoor spelers (met een beetje technologische handigheid) hun eigen avonturen kunnen blijven maken. 

Vincke benadrukt ook dat de lange Early Access-periode van de game een essentieel onderdeel is van waarom dit project zo goed geslaagd is. Hij noemt dat het ervoor zorgde dat ze de koers bij konden sturen waar nodig, naar aanleiding van de feedback van spelers.  

De Wacht heeft Baldur's Gate 3 nog niet gespeeld, al heeft hij er wel een keer een paper over geschreven voor zijn studie - lang verhaal, vraag hem niet waarom. Anyways, als de Wacht ineens een dagj- nee, maandje- oké, een jaartje niks te doen heeft gaat hij zich absoluut aan de game wagen! 

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.