Lekker games delen met Steam-gezinnen, nu voor iedereen

Geplaatst: 5 dagen geleden om 14:44
Lekker delen met hem, lekker delen met haar, lekker delen met elkaar! Steam heeft de functie voor Steam-gezinnen nu uitgerold voor iedereen, zodat je al je spelletjes met je gezinsleden kunt delen.

Steam probeerde het in maart al uit in bèta-vorm, maar nu wordt de functie voor iedereen beschikbaar gesteld. Met Steam-gezinnen kun je een groepje van maximaal zes gezinsleden vormen, die automatisch hun hele bibliotheek aan Steam-games met elkaar delen. Zo kun jij dus lekker de spellen van je broertje spelen, terwijl hij met jouw lievelingsgame aan de slag gaat. Je kan ze alleen niet tegelijkertijd spelen, maar ja, klein minpuntje.

De functie is bedoeld voor 'huishoudens van tot 6 familieleden met een hechte relatie'. Op dit moment is er schijnbaar nog geen reden om niet gewoon je vrienden, verkering of groenteboer in een Steam-gezin te gooien, maar Valve geeft aan dat er in de toekomst mogelijk maatregelen komen om het misbruiken van de functie tegen te gaan. Een beetje zoals Netflix, dus.

Nog één opmerkelijk feitje dat ons in maart ook al opviel: als iemand valsspeelt in jouw game en wordt verbannen, mag jij die game ook niet meer spelen. Even goed opletten aan wie je je spelletjes uitleent, dus.

View post on X

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.