Level-5 wil mogelijk weer buiten Japan gaan werken

Geplaatst: 16 januari 2023 om 10:00Aangepast: 2 februari 2023 om 13:36
Level-5, bekend van Ni No Kuni en Professor Layton, wil mogelijk weer buiten Japan gaan opereren.

Dat blijkt uit een vacature van het bedrijf (via TheGamer). De ontwikkelstudio heeft zich de afgelopen jaren vooral op de Japanse markt gericht. Daar lijkt nu een eind aan te komen. "Met de recente globalisatie van de game-industrie zijn we om de bedrijfsschaal te kunnen maximaliseren op zoek naar mensen die actief Level-5-ip's kunnen ontwikkelen, niet alleen in Japan, maar ook op globale schaal", luidt de tekst bij de vacature.

In 2020 kwam naar buiten dat Level-5 geen games meer zou uitbrengen buiten Japan. Bronnen van Gamesindustry.biz vernamen dat. Destijds begonnen zowel Level-5 International America en verwante studio Level-5 Abby met afschalen.

Level-5 werd in 1998 opgericht in Japan en is bekend van games als Professor Layton, Yo-Kai Watch, Inazuma Eleven en Ni No Kuni. Momenteel werkt het bedrijf aan Inazuma Eleven: Victory Road of Heroes. Die game moet dit jaar uitkomen op PlayStation 4, Nintendo Switch, Android en iOS. 

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.