Like A Dragon draait om ‘dingen die mannen van middelbare leeftijd doen’

Geplaatst: 7 september om 11:17
De ontwikkelaars van de Like A Dragon-franchise zeggen dat de reeks in de toekomst draait om ‘dingen die mannen van middelbare leeftijd doen’. De reeks blijkt steeds populairder te worden, maar de kern blijft ook in de toekomst hetzelfde, zo zeggen regisseur Ryosuke Horii en hoofdplanner Hirotaka Chiba.

Like A Dragon bestaat al sinds 2005 en is hier bekend als Yakuza. Het draait ook om de Japanse maffia en speelt zich dan ook af in open werelden gebaseerd op Japanse steden.

De mannen van Ryu Ga Gotoku Studio zeiden in een interview met Automation dat het een van de belangrijke speerpunten is die de gamereeks uniek maakt: “In de eerste game start je met drie mannen van middelbare leeftijd zonder baan die denken, 'laten we naar Hello Work gaan'. Hun uitstraling is heel anders dan een groep jongere mannen zou hebben. Ze klagen ook over rugpijn enzo. Het is heel menselijk en dat maakt het spel uniek.” Het is meer een gezellig biertje met oude vrienden in de kroeg dan een opgepept drinkfeest met jongeren waar je eigenlijk doodvermoeid van raakt.

De studio onthult later tijdens Tokyo Game Show zijn nieuwe game. Op 24 oktober komt bovendien Yakuza Kiwami naar de Nintendo Switch. Op 25 oktober zie je Like A Dragon in serie-vorm op Prime Video.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.