MAGFest ontvangt kritiek na steek richting gamesite Kotaku

Geplaatst: 6 januari 2023 om 10:20Aangepast: 2 februari 2023 om 13:47
De organisatie van het Amerikaanse game-evenement MAGFest heeft kritiek ontvangen vanwege een steek richting gamewebsite Kotaku.

Kotaku deed begin vorig jaar verslag van MAGFest en meldde toen dat het een plek was waar het coronavirus werd verspreid. Op dit moment wordt MAGFest weer gehouden en daar hebben bezoekers een opvallende steek richting Kotaku ontdekt.

Op een banner vallen diverse plekken die op het evenement bezocht kunnen worden te zien. Onderaan de banner staat 'Kotaku's Journalistic Integrity' ('Kotaku's journalistieke integriteit') met daarnaast een icoontje dat aangeeft dat het niet gevonden is.

Kort nadat bezoekers foto's van de banner op social media plaatsten, werd de banner verwijderd. Op het officiële Twitter-account van MAGFest liet de organisatie weten dat het heeft beseft dat de grap niet in goede aarde valt. "Het was bedoeld als grap gebaseerd op het artikel over onze reactie op COVID vorig jaar. Het is meteen van de beursvloer verwijderd."

In een vervolgtweet liet de organisatie weten dat het mensen "onveilig" liet voelen. "Het betreft een gebrek aan besef bij ons. We hebben spijt richting onze gemeenschap en Kotaku, en zullen in de toekomst beter ons best doen."

Diverse mensen uit de game-industrie en leden van de gamesmedia hebben de grap inmiddels bekritiseerd. Daarbij wordt vooral de connectie gelegd met de Gamergate-beweging. Kotaku werd vorig decennium bekritiseerd omdat een reviewer die een positieve recensie over een game schreef een relatie zou hebben met een ontwikkelaar. Dit bleek uiteindelijk niet te kloppen. Volgens Video Game History-directeur Frank Cifaldi kan de grap op de banner als een 'dog whistle' worden gezien, een bedekte toespeling met een negatieve lading bedoeld om de reputatie van Kotaku te bekritiseren.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.